Ενημέρωση CMS

Εάν διαθέτετε ήδη μία ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ένα από τα δημοφιλέστερα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS), WordPress ή Joomla, τότε μπορούμε να αναλάβουμε την ενημέρωση του CMS στην τελευταία και πιο ασφαλές έκδοσή του.

Για ποιο λόγο πρέπει να ενημερώσω το CMS στην τελευταία έκδοση;

Κάθε νέα έκδοση του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) που χρησιμοποιείτε, ενσωματώνει εκτός από κάποια νέα χαρακτηριστικά και αρκετές βελτιώσεις στον κώδικα, με αποτέλεσμα να διορθώνονται αρκετά προβλήματα που υπήρχαν σε παλαιότερες εκδόσεις, όπως κενά ασφαλείας και bugs. Για να είστε λοιπόν σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας είναι ασφαλής από κακόβουλες επιθέσεις και δεν υπάρχουν κενά ασφαλείας, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε το CMS στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση.

Υπάρχει περίπτωση να χάσω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου;

Όλο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, από την αρχή έως και το τέλος της ενημέρωσης του CMS θα παραμείνει ανέπαφο. Σε καμία περίπτωση δε θα χάσετε κάποια σελίδα, κείμενο, εικόνα ή βίντεο μετά την ενημέρωση του CMS στην τελευταία έκδοση.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έχουν γίνει αλλαγές στα core αρχεία του CMS, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά ενδέχεται να χαθούν μετά την ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς παίρνουμε backups των αρχείων της ιστοσελίδας σας πριν και μετά την ενημέρωση του CMS στην τελευταία έκδοση, ώστε να επαναφέρουμε τυχόν αρχεία που χαθούν ή αλλαχθούν.

Τι χρειάζεται για να ενημερώσετε το CMS της ιστοσελίδας μου στην τελευταία έκδοση;

Η διαδικασία που ακολουθούμε για την ενημέρωση του CMS της ιστοσελίδας σας περιλαμβάνει αρκετά στάδια ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα θα λειτουργούν σωστά και χωρίς προβλήματα μετά την εγκατάσταση.

Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί να ελέγξουμε το περιβάλλον του server στον οποίο έχετε εγκαταστήσει το CMS ώστε να βεβαιωθούμε ότι η τελευταία έκδοση του CMS είναι συμβατή και μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, καθώς επίσης να πάρουμε και ένα backup της βάσης δεδομένων και των αρχείων της ιστοσελίδας σας. Στη συνέχεια, θα εγκαταστήσουμε και θα ενημερώσουμε τοπικά το CMS στην τελευταία έκδοση και εάν όλα λειτουργούν σωστά, θα συνεχίσουμε με την ενημέρωση του CMS στον server σας.

Τι μπορώ να κάνω εάν το CMS που χρησιμοποιώ δε μπορεί να ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση;

Κάποιες φορές, η ενημέρωση ενός CMS από μία πολύ παλιά στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση δεν είναι δυνατή. Κυρίως ευθύνονται τα πρόσθετα ή τα θέματα/πρότυπα που χρησιμοποιείτε στην ιστοσελίδα σας, καθώς μπορεί να μην είναι συμβατά με την τελευταία έκδοση του CMS. Ωστόσο, εμείς σας έχουμε τη λύση! Μπορούμε να δημιουργήσουμε από την αρχή την ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας τη νεότερη έκδοση του CMS που χρησιμοποιούσατε, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στο σχεδιασμό ή το περιεχομένο της ιστοσελίδας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία ενημέρωσης του CMS που χρησιμοποιείτε στη νεότερη έκδοση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πρόσφατα Έργα

Εκπαίδευση

Π.Μ.Σ. Διαδραστικές Τεχνολογίες Υλικού και Λογισμικού Ιστοσελίδα για το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διαδραστικές Τεχνολογίες Υλικού και Λογισμικού" του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ

Εκπαίδευση

Π.Μ.Σ. Δίκτυα Επικοινωνιών και Ασφάλεια Συστημάτων Ιστοσελίδα για το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δίκτυα Επικοινωνιών και Ασφάλεια Συστημάτων" του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ

Εκπαίδευση

Π.Μ.Σ. Επιστήμη Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού Ιστοσελίδα για το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Επιστήμη Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού" του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας ώστε να βρούμε μαζί τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας.